Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Sárhidai Tagóvodánk

Bemutatkozás

Sárhida központjában jellegzetes családi házas településrészben helyezkedik el óvodánk, körülölelve kis kertekkel, szántóföldekkel, erdővel, domboldalakkal. Épületünk közel hetven éves, több éven át iskolaként, szolgálati lakásként is funkcionált. Óvodaként 1978. október 1-én nyitotta meg kapuit a gyermekek előtt. A fenntartó Önkormányzat nagy gondot fordít épületünk állagának megóvására. Kis lépésekben ugyan, de önerőből évről évre folyamatosan teszik komfortosabbá, biztonságosabbá. A tárgyi eszközeinket is folyamatosan korszerűsítjük.
Ma esztétikus külső és belső környezetben, egy vegyes csoportban fogadjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Férőhelyeink száma: 25 fő.
A mindennapokban arra törekszünk, hogy a Sárhidán élő gyermekek a mi óvodánkat válasszák, és ezért minden tőlünk telhetőt meg is teszünk. Gyermekközpontú, szeretetteljes, családias légkörben neveljük a különböző életkorú gyermekeket. Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapokban a gyermekek legfőbb tevékenységére, a játékra, a mozgásfejlesztésre, egészségnevelésre, néphagyományok ápolására, a környezetünk védelmével kapcsolatos jó szokások kialakítására, valamint a tanuláshoz szükséges készségek, képességek fejlesztésére.
Háromszoros Zöld Óvoda, Madárbarát Óvoda és Állatbarát óvoda címmel rendelkezünk, 2018 május 18. óta pedig az Így tedd rá! Mozgásfejlesztő program referencia intézményeként működünk.

„Mindenhez jogom van, hát játszom.
Föntről gyereknek, lentről embernek látszom.”
(Ratkó József)

Alapadatok

Göcsej Kapuja Bak Óvoda
Sárhidai Tagóvodája

OM azonosító: 202 381

Cím: 8944 Sárhida, Béke u. 28.
Mobil: + 36 30 603 26 76
Email: sarhida.ovi@gmail.com

Tagóvoda-vezető: Takácsné Gál Andrea

Óvoda nyitvatartása:
Hétfőtől - péntekig: 7.00 - 17.00 óráig

Óvoda számlaszáma: 74000119-10728790
Óvoda adószáma: 15765468-2-20