Honlap testreszabása




készítette a honlap.hu

Hírek, események

Ovihíradó

Ovihíradó

Hahó, itt vagyunk, ez történt velünk...

 

 

Március 3.-án vendégségben jártak nálunk leendő kis ovisaink "Ovikóstoló" délutánunkon. Sipos Anna, Tar Szofi, Takács Emília, Doszpoth Szofi és Doszpoth Zoé szüleik és óvodás testvéreik körében nagyon jól érezték magukat intézményünkben. A közös játék során ismerkedtek az itt dolgozó felnőttekkel.

Március 8.-án, Nőnap alkalmából az óvodánkba járó fiúk virággal köszöntötték a lányokat, hölgyeket.

9.-én Bránek Judit óvodapedagógus meglátogatta a Mindszenty József Általános Iskolába járó elsőseinket, majd 10.-én A békakirály című mesével örvendeztetett meg bennünket Kassai Anita papírszínháza. A fantasztikus előadás után együtt mondókáztunk, énekeltünk, játszottunk, táncoltunk. Köszönjük neki a remek hangulatú délelőttöt.

„Zeneszó zeng, menetelnek, süt a napfény, fut a felleg;

fel a zászlót, fel az égre-Magyarország örömére!”

 

Ünnepi műsorunk után, március 14.-én koszorút, mécseseket, zászlókat helyeztünk el a gyerekekkel a kopjafán a sárhidai hősök tiszteletére.

Udvari játékaink hivatalos felülvizsgálata március 17.-én megtörtént. A hibák kijavítása folyamatban van, a hintaállvány jelenleg használaton kívül helyezve.

A Víz Világnapja (március 22.) hetében minden a víz körül forgott. Ellátogattunk a Béke utca alsó részébe, ahol Molnár Jenőék kerekes kutjából vizet húztunk. Megtapasztalhattuk, hogy emberi erő nélkül, szivattyú segítségével is nyerhetünk vizet a kútból. Köszönjük a szíves fogadtatást. 27.-én a helyi csirkeneveldében tettünk látogatást. Megköszönjük Karakai Tibornak, hogy megmutatta nekünk a rengeteg pelyhes kiscsibét.

31.-én, immár négy év elteltével ismét óvodánkba látogatott Gönczi László fényképész. Kívánságra huszáros, királylányos ruhákban fotózta le a kis ovisokat, illetve családi fotók is készültek a délelőttön.

Április első hetében, a húsvéti készülődés jegyében udvarunkon tojásokkal díszítettük fel a hársfát, többféle technikával tojást festettünk a gyerekekkel, majd április 6.-án titokban megérkezett a Nyúl. A közösen elkészített nyuszifészekbe édességet, a bokrok aljába játékokat rejtett el a gyermekek nagy örömére.

11-én szakmai napon vettek részt az óvodapedagógusok Zalaszentgróton a helyi Óvoda szervezésében, majd a következő héten online képzés keretében Bránek Judit óvodapedagógus a tehetséggondozás, Takácsné Gál Andrea tagóvoda vezető a kapcsolatteremtő nevelés témakörében bővítette ismereteit.

 "Tulipános betekintő" programon láttuk vendégül pákai, csömödéri és novai kollégákat Így tedd rá! Referencia intézményünkben április 21.-én. A közelgő Népviselet napja (április 24.) apropóján magunkra öltöttük viseletünket. A délelőtt folyamán mindannyian betekintést nyerhettek a 2012 óta alkalmazott népi játékokon, népzenén alapuló mozgásfejlesztő programba. A kis ovisok bemutatója után közös Moldvai táncot is rophattak velünk, elénekeltük együtt az Akkor szép az erdő kezdetű népdalt. Mindezek után a felnőttek aktívan kipróbálhatták a látott játékokat. Fergeteges délelőttöt töltöttünk el együtt.

 

A Föld Napja (április 22.) apropóján ellátogattunk a zalaegerszegi piacra. Tavaszi virágpalántákat vásároltunk, majd elültettük cserepeinkbe. A gyerekek „fű sünöket” készítettek, folyamatosan öntözgették, figyelemmel kísérték a fűmagok kelését, növekedését.

28.-án a zalaegerszegi Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben Laposa Julcsi és zenekara tavaszköszöntő gyermekkoncertjén fantasztikus népzenei utazásnak lehettünk részesei, együtt énekeltünk, táncoltunk a jelenlévő óvodásokkal.

Óvó nénik és a gyerekek

Vissza